Rotaract este cea mai activă comunitate de tineri din Romania! Servește mai presus de sine!

PROFI România și Rotaract District 2241 au lansat campania #NEIMPLICAM pentru a ajuta vârstnicii din toată țara să se aprovizioneze în timp de criză

În plină criză provocată de pandemia de Covid-19, PROFI România și Rotaract România și Republica Moldova își unesc forțele și sunt alături de vârstnicii izolați în această perioadă dificilă.

Persoanele de peste 65 de ani care nu se pot deplasa și nu au pe nimeni care să le ajute cu aprovizionarea pot primi produsele de care au nevoie acasă.

Cum? Primul pas este lista de cumpărături, apoi vârstnicii pot suna la numărul de telefon alocat pentru orașul lor, iar comanda va fi preluată de voluntarii Rotaract. Voluntarii cumpără produsele de la cel mai apropiat magazin PROFI respectând toate regulile de igienă și siguranță, le aduc la ușa vârstnicilor, iar plata va fi realizată pe baza bonului fiscal.

Acțiunea se desfășoară în Arad, Bistrița, București, Cluj-Napoca, Galați și Timișoara, iar lista orașelor este în continuă extindere.

Bătrânii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie în fața îmbolnăvirii de Covid-19. Și așa încercați de greutăți, cu o sănătate șubredă și singuri, acum trebuie să trăiască în izolare. În condițiile actuale, când cea mai bună cale de prevenire a îmbolnăvirii este să limităm contactul cu alte persoane, vârstnicii au și mai mult de suferit și trebuie ajutați.

Implicarea și sprijinul partenerilor noștri sunt, în această perioadă, neprețuite. Acest proiect este realizat în colaborare cu voluntari ai organizațiilor United Way și alte ONG-uri locale din fiecare oraș. Dacă reprezinți o organizație non-profit și dorești să ni te alături, te rugăm să ne scrii la [email protected] .

Numai împreună putem fi mai puternici și ajutăm acolo unde este nevoie!