Rotaract este cea mai activă comunitate de tineri din Romania! Servește mai presus de sine!

ROTARACT TE TRIMITE ÎN LIBAN LA SIMULAREA NAȚIUNILOR UNITE!

Fii reprezentantul nostru peste hotare! Împreună construim un organism internațional de luare a deciziilor pentru tineri unde vocea tineretului este ascultată pe plan mondial!

ROTARACT invită tinerii între 18 și 30 de ani din România și Republica Moldova să ia parte la cea de-a cincea ediție a Rotaract Global MUN ce se va desfășura la Beirut (Liban) în perioada 17-20 august. Tema generală a conferinței este "A Nuclear Free World" care va fi acoperită prin intermediul a 4 comisii: Consiliul de Securitate, Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite, Programul de Mediu al ONU și Dezarmarea și Securitatea Internațională.
Modelul Rotaract Global United Nations este o simulare academică a sesiunilor Organizației Națiunilor Unite organizate în fiecare an de către un club Rotaract. Acest proiect a fost inițiat în 2013 de către echipa Rotaract Club Baia Mare din Districtul 2241 România și Republica Moldova.
Scopul acestui proiect este de a face auzită vocea tineretului la Națiunile Unite prin crearea unei platforme globale pentru un organism de decizie pentru tineret. Acest lucru se realizează prin parteneriatul puternic dintre Rotary International și Organizația Națiunilor Unite. Rotaract Global MUN este o conferință organizată de un club Rotaract gazdă, în fiecare an într-o altă țară. Este un eveniment global cu participanți din întreaga lume, asigurând o gamă diversă de medii, culturi și calificări.
Rotary și Rotaract 2241 România și Republica Moldova susțin financiar participarea unui delegat la Beirut!
Selecția se face pe baza unui concurs de idei, condiția de înscriere fiind aceea de a trimite până în data de 05 iulie 2017, la adresa [email protected], un eseu de maximum 2000 de cuvinte în limba engleză pe unul din următoarele subiecte:

Disarmament and International Security

Topic A: Concerns on the Use of Unmanned Aerial Vehicles

United Nations Security Council

Topic A: Rearming: The Future of the Strategic Arms Limitation Talks (SALT)
Topic B: Establishment of a Nuclear Free Zone in the Middle East

United Nations Environmental Programme

Topic A: Building a nuclear free world: moving away from nuclear energy and nuclear weapons
Topic B: Animal agriculture and energy

Economic and Social Council

Topic A: Economic and social challenges in achieving Sustainable Development Goal 9 (Industrial Development) with special focus on economically developing nations.
Topic B: Accountability and inclusion of nations towards a nuclear free future in the era of renewable energy

Pentru mai multe informații despre subiecte, vă rugăm să vizitați linkul https://rotaractmun.org/BeirutSahelMetn2017/site/commites. Câștigătorul concursului va fi anunțat în data 15 iulie 2017.

Tinerii profesioniști din întreaga lume iau parte la această acțiune pentru a găsi soluții și pentru a realiza o lume fără arme sau energii nucleare. Alătură-te și tu inițiativei!
Rotaract MUN Beirut Sahel Metn 2017