WORKSHOP DE CREATIVITATE

Proiect organizat de catre Rotaract Club București Cișmigiu in perioada 21 Oct 2017 - 21 Oct 2017


Nevoia

Am organizat acest workshop întrucât creativitatea este un proces mental și social important cu un imapct major si asupra celorlalte procese psihice. Procesul creativ contribuie la dezvoltarea abilităților personale și interpersonale (comunicare, relaționare, inteligență emoțională), la creșterea stimei de sine și a autoconștientizării, la gestionarea comportamnetului  și reducerea stresului, la dezvoltarea capacităților cognitive  prin stimularea atenției, imaginației și a capacității de a crea noi conexiuni.

Proiectul s-a adresat nevoii copiilor de a-și exprima gândurile, ideile, emoțiile în mod liber.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a antrena creativitatea copiilor și de a-i face să se simtă liberi să se exprime.

Obiective SMART

Acest workshop de creativitate și-a propus să dezvolte și să antreneze creativitatea copiilor, să crească încrederea în propria persoană,  să stimuleze lucrul în echipă, să contribuie la obținerea unei stări de relaxare și bună dispoziție.

În acest proiect au fost implicați membrii aspiranți. Au asistat la activități și membrii Rotaract Cișmigiu

S-a defășurat într-un interval de 4h.

Au fost efectuate 6 activități creative.

Au participat 9 copii.

Rezultate

Creativitatea este un proces mental și social care implică generarea unor idei, concepte noi sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente. Procesul creativ contribuie la dezvoltarea abilităților personale și interpersonale (comunicare, relaționare, inteligență emoțională), la creșterea stimei de sine și a autoconștientizării, la gestionarea comportamnetului  și reducerea stresului, la dezvoltarea capacităților cognitive  prin stimularea atenției, imaginației și a capacității de a crea noi conexiuni.

Acest workshop si-a propus să dezvolte și să antreneze creativitatea copiilor, să crească încrederea în propria persoană,  să stimuleze lucrul în echipă, să contribuie la obținerea unei stări de relaxare și bună dispoziție.

Workshop-ul a fost conceput din două părți:

1.      Partea teoretică va consta în definirea creativității, prezentarea importanței creativității, influenței creativității asupra altor procese psihice superioare (gândire, atenție, memorie, imaginație) și prezentarea instrumentelor pentru stimularea creativității.

2.      Partea practică va consta în antrenarea copiilor în diverse jocuri adecvate vârstei lor pentru stimularea abilităților creative literare, manuale, motrice (crearea de povești pe baza unor strategii euristice, confecționarea unor obiecte din hârtie colorată, comunicarea prin mișcare, dans)

Workshop-ul s-a desfasurat in data de 21 octombrie 2017 si a avut o durata de 4h.

Impact

Proiectul a fost expus publicului larg. Informații și poze despre proiect au fost postate pe mai multe rețele de socializare precum Facebook și Instagram.