Teatru pentru tineri

Proiect organizat de catre Rotaract Club București Cișmigiu in perioada 10 Jan 2017 - 01 Jan 1970


Nevoia

Initierea in lumea actoriei si in arta teatrala nu are numai obiective de reprezentare pentru public ci si importante contributii la nivelul dezvoltarii personale si a depasirii unor probleme sau blocaje de ordin comunicativ, emotional, verbal, non-verbal sau de socializare. Prin participarea la bootcamp participantii devin mai increzatori si mai siguri pe ceea ce au de spus, prezentat sau de facut. De exemplu, unui participant ii va fi mult mai usor sa sustina o prezentare/speech sau sa socializeze intr-un cadru cu oameni necunoscuti in urma implicarii la bootcamp si piesa de teatru. Improvizatia este un alt element important ce urmeaza a fi transmis catre participanti, o capacitate cheie in multe dinstre situatii unde decizia trebuie sa fie luata rapid, fie in plan personal sau profesional.

Obiective SMART

Initierea in arta teatrala a tinerilor cu initiativa si dorinta de a descoperi o noua lume si un alt gen de activitate culturala, prin implicare si participare directa si activa si nu pasiva. Participantii vor ajunge la un nivel superior al descoperirii de sine. Proiectul este unul pilot si reprezinta implicarea si mai puternica a ROTARACT in latura artistica si culturala a lucrurilor, cu reprezentatii artistice ale membrilor si nu cu invitati. Fiind in faza pilot, participantii vor fi doar din randul ROTARACT CISMIGIU.

Rezultate

Proiectul TEATRU PENTRU TINERI - INITIERE IN ARTA TEATRALA SI A ACTORULUI este o initiativa a ROTARACT CISMIGIU pentru promovarea culturii teatrale in randul tinerilor si oferirea posibilitatii de a experimenta in mod direct aceasta incursiune a culiselor. Consta in organizarea de bootcamp-uri de initiere pentru cei interesati a participa si a descoperi lumea actoriceasca si atrage dupa sine dezvoltarea personala a unor capacitati esentiale (comunicare verbala si non-verbala, intonatie, depasirea blocajelor emotionale, etc) ce pot aduce avantaje in plan personal sau profesional. Initierea in arta teatrala contribuie la descoperirea si dezvoltarea propriei persoane si a imbnatatirii de lucru in echipa.

Prima faza a proiectului este o faza pilot, la care vor participa membri ai ROTARACT CISMIGIU si se va finaliza cu reprezenarea scenica a unei piese de teatru in fata publicului ROTARACT & FRIENDS, ROTARY & FRIENDS. Ulterior, se intentioneaza extinderea acestui proiect la faza infiintarii unei Scoli de Teatru ROTARACT sau a mai multor echipe de teatru care sa joace si sa pregateasca periodic piese de teatru si reprezentatii artistice, prin participarea membrilor de la toate cluburile din Bucuresti. Exista posibilitatea crearii unui brand pentru arta si cultura teatrala a echipei de actori a cluburilor ROTARACT Bucuresti, de exemplu - ROTARACT THEATRE ACADEMY. Proiectul poate continua pentru mai multi ani, neexitand o limita, si se bazeaza exclusiv pe intentiile de participare viitoare si pe interesul si determinarea participantilor de a contnua si pentru alte bootcampuri si pregatirea unor alte piese de teatru pe viitor, ca si activitate secundara pe langa ca profesionala si drept alternativa eficienta si potrivita pentru iesirea din rutina cotidiana.   

 

Impact

De succesul proiectului depinde continuarea sau extinderea acestuia, cu scopul urmator de a initia o scoala de actorie sau o echipa de teatru la care sa participe memrbi si din alte cluburi din Bucuresti. Intentia este de continuitate a acestui proiect iar prin implicarea si participarea ulterioara si a altor membri din alte cluburi ROTARACT la scoala de actorie ROTARACT, se incurajeaza imbunatatirea relatiilor intre membri diferitelor cluburi si devoltarea interactiunii intre acestea. 

In prima faza, ca proiect pilot, promovarea va avea loc in randul cluburilor ROTARACT din BUCURESTI prin participarea si diseminarea informatiei la sedintele acestora. De asemenea se va disemina si in cadrul cluburilor ROTARY.