,,Dinți frumoși, copii sănătoși”

Proiect organizat de catre Rotaract Club Jimbolia in perioada 07 Apr 2014 - 07 Apr 2014


Nevoia

Obiective SMART

Rezultate

Acțiune de promovare a igienei orale care a vizat clasele 0 – I. În acest sens, am luat legătura cu doamna Georgeta Gheorghe, pentru a participa la proiectul districtual ”Dinți frumoși, copii sănătoși”

Obiectivele proiectului naţional constau în: reducerea cu până la 50% a numărului cariilor la copiii cu vârste de până la 14 ani şi, totodată, conştientizarea importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţătorilor şi părinţilor şi punerea bazelor unui program naţional de profilaxie orală pentru copii.

În oraşul nostru au fost selectate 9 clase (pregătitoare şi a I-a), din cadrul Şcolii Gimnaziale Jimbolia, 200 de copiii beneficiind de consultaţie iniţială, în care li s-a evaluat starea de sănătate orală, în perioada 7 - 9 aprilie 2014, urmând să le fie efectuate controale periodice până în anul 2016. Evaluarea si controlul este efectuat de 6 medici stomatologi din Jimbolia, implicati în acest proiect în mod voluntar.

Copiii au primit materiale promoţionale asigurate de către Colgate România, respectiv pastă de dinţi, periuţe de dinţi şi materiale de informare.

Proiectul "Dinti frumosi, copii sanatosi" este derulat în mai multe oraşe din România, prin Cluburile Rotary, în colaborare cu Inspectoratele Şcolare, iar partenerii internaţionali sunt: Molndal Rotary Club din Suedia şi compania Colgate Romania.

Impact