RotaLeague I

Proiect organizat de catre Rotaract Club Cluj-Napoca in perioada 26 May 2018 - 26 May 2018


Nevoia

În lipsa unei săli de sport dotate corespunzător, aproximativ 150 de copii de la Școala Gimnazială Cătina și de la structura școlii din Feldioara practică orele de educație fizică în aer liber, chiar și în perioada iernii când afară se înregistrează temperaturi foarte scăzute.

De asemenea, deși sunt mari amatori de fotbal, le lipsesc mingile ca să practice acest sport în condiții decente. Pe lângă fotbal, copiii de la această școală mai iubesc și sportul tradițional cătinean, ”lapta-n baba” care este un sport asemănător oinei și pe care îl joacă similar, în condiții improvizate, folosind în loc de bate de oina, cozi de matura sau crengi ale copacilor.

Prin demersul nostru ne dorim să strângem fonduri pentru achiziționarea de materiale sportive care vor fi donate acestei școli.

Obiective SMART

Proiectul constă în organizarea unui turneu de fotbal caritabil, iar din fondurile strânse vom achiziționa articole sportive pentru Școala Gimnazială din Cătina. Donația minimă recomandată este de 120 lei pe echipă pentru echipele formate din adulți și 90 lei pe echipă pentru echipele formate din studenți sau elevi. Ne propunem să atragem cât mai mulți sponsori și să avem 20 echipe înscrise în competiție. Turneul se va desfășura pe parcursul a 1-2 zile, în funcție de numărul de participanți.

Rezultate

Am reușit cu ajutorul participanților și a altor persoane care au făcut donații să adunăm suma de 1.110 RON. Din această sumă au fost achiziționate materiale sportive în valoare de 1.108 RON de la Decathlon. Aceste materiale au fost transportate ulterior la Școala Gimnazială Cătina. 

Impact

Dorim ca acest eveniment să devină unul recurent și să îl organizăm cel puțin o dată pe an. Astfel promovăm un stil de viață sănătos prin practicarea sportului, dar ne și implicăm în comunitate prin partea umanitară a proiectului.