Donează sânge, salvează vieți

Proiect organizat de catre Rotaract Club Cluj-Napoca in perioada 02 May 2018 - 01 Jun 2018


Nevoia

În prezent, în România mai puțin de 2% din populație donează sânge, iar numărul celor care donează constant e mult mai mic. Astfel, ne dorim să atragem atenția asupra importanței și necesității donării constante de sânge prin acest proiect care implică training-uri oferite de medici care să răspundă la orice nelămuriri ale potențialilor donatori. 

Obiective SMART

Ne propunem să ajungem în companii din Cluj-Napoca întrucât acolo identificăm cei mai mulți potențiali donatori. Voluntari din sistemul medical vor oferi training-uri în care va fi explicat ce implică procesul de donare și vor răspunde întrebărilor celor prezenți. Vom oferi broșuri cu informații succinte de care are nevoie un donator. Vom organiza o caravană de donare de sânge dacă vor exista doritori, astfel putând cuantifica impactul proiectului. Durata de desfășurare este de o lună. 

Rezultate

Proiectul nostru a ajuns în companiile Safeway, Bombardier (la două sedii), Evozon, IBM. Au participat în jur de 150 de persoane. Au fost implicați patru medici din diferite specializări. La Evozon s-a organizat și o caravană de donare de sânge la care au participat aproximativ 50 dintre angajații firmei!

Impact

Pe termen lung ne dorim ca cei care au participat la acest proiect să se implice CONSTANT în procesul de donare de sânge.