7 ani in 7 zile

Proiect organizat de catre Rotaract Club București in perioada 01 Jan 1970 - 01 Jan 1970


Nevoia

Obiective SMART

Rezultate

Tabara 7 ani in 7 zile este un proiect realizat cu si in sprijinul Clubului de Educatie Alternativa, o initiativa a Policy Center for Roma and Minorities, organizatie non-profit ce urmareste incluziunea sociala a romilor si a celorlalte minoritati etnice. Clubul de Educatie Alternativa ofera copiiilor din cartierul Ferentari o alternativa la viata cotidiana obisnuita prin activitati educationale si recreative, menite sa imbunatateasca prezenta si performantele scolare.

 

Aceasta initiativa este rezultatul unui efort sustinut de strangere de fonduri in care copiii s-au implicat activ alaturi de reprezentantii Rotaract Bucuresti si Policy Center for Roma and Minorities. Punerea in scena a doua spectacole caritabile – Impreuna in vacanta si Variatiuni la inventiuni – a atras sprijinul unui public binevoitor care a inteles importanta educatiei in dezvoltarea caracterului tinerilor din familii cu oportunitati reduse.

 

In cadrul acestei prime editii, ne propunem dezvoltarea respectului pentru sine si mediul inconjurator. In perioada 8-12 septembrie 2014 in localitate Fântânele, judetul Sibiu, 25 de copii merituosi se vor bucura de activitati educative cu teme variate menite sa identifice si sa dezvolte potentialul acestor tineri. Cu ajutorul instrumentelor de educatie non-formala, prin joc si joaca, invatam despre lucrul in echipa, drepturile copilului, mediu inconjurator, arta si sanatate.

Pe viitor ne propunem ca astfel de initiative sa devina o traditie Rotaractiana de promovare a cooperarii, egalitatii de sanse si recunoastere a performantelor.

Impact